Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανώνυμα συναισθήματα.


Τα εσωτερικά ερεθίσματα είναι αυτά που μετράνε.
Όλοι μας έχουμε πολλούς εαυτούς. Όλοι μας δείχνουμε και έναν διαφορετικό εαυτό σε κάθε περίσταση. Όχι, δεν είναι κάτι ψεύτικο αυτό. Είμαστε πολύπλευροι, πολύπλοκοι, πολύ-όμορφοι. Ναι, όλοι μας είμαστε όμορφοι. Λίγα πράγματα στην ζωή είναι άσχημα. Ακόμα και τα άσχημα πράγματα κάποτε υπήρξαν ή θα υπάρξουν όμορφα, γιατί όλοι έχουμε σχήμα.
Όλοι μας οι εαυτοί, κρύβονται μέσα μας. Δέχονται τα ίδια ερεθίσματα, βιώνουν τους ίδιους εσωτερικούς πολέμους μεταξύ των δαιμόνων μας, πονάνε το ίδιο, αγαπάνε το ίδιο. Απλά ο καθένας τους φοράει διαφορετική “μάσκα”.
Ναι, λένε πάντα την αλήθεια, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Λένε την ίδια αλήθεια με διαφορετικά λόγια, διαφορετική σιωπή, διαφορετικά λάθη, διαφορετικές πράξεις.
Άμα παρατηρήσεις κάποιον, που αλλάζει συχνά εαυτούς, γιατί δεν ξέρει πως να σου φερθεί, θα καταλάβεις πως οι εαυτοί αυτοί, θέλουν να σου πουν το ίδιο πράγμα. Κοίταξε τον βαθιά στα μάτια, με ένα ζεστό βλέμμα, πιάσε του το χέρι σφιχτά και χαμογέλασε του. Τότε θα καταλάβει πως μέσα στην αγκαλιά σου κρύβεται το άπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου