Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Άτιτλο.

  Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, οι καταστάσεις στην ζωή τους το κάνουν.Κοιτάς σιωπηλά τη νύχτα και αυτή σου απαντάει με τον αέρα.
  Σκέψου πόσα κέρδισες, πόσα έχασες, πόσα έμαθες. Σκέψου τα λάθη σου, τις πράξεις σου, τα λόγια σου. Σκέψου το ψέμα, την αλήθεια.
  Τραγούδα. Χόρεψε. Γέλα. Βρίσε. Φώναξε. Άκουσε. Μην περιμένεις κάποιον άλλον να ζήσει για εσένα. Μίλα. Μην περιμένεις κάποιος άλλος να ταιριάξει τα κομμάτια σου.
  Δες. Όλοι είμαστε όμοιοι και ανόμοιοι μεταξύ μας. Περίεργο; Όχι, αστείο.
  Μπες μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο, από αυτά που είναι κρυμμένα στα στενά και κρύβουν θησαυρούς αιώνων, αυτούς τους χάρτινους και φθαρμένους από τον χρόνο θησαυρούς, που έχουν περάσει από πολλά χέρια και χάσου μέσα σε αυτό το καταφύγιο.Πιάσε το πρώτο βιβλίο που θα δεις, ακούμπησε το, βάλε τα δάχτυλα σου απαλά επάνω στο εξώφυλλο του και χάιδεψε το. Άνοιξε το προσεχτικά και ήσυχα και ξεφύλλισε το. Έχει πολλές ιστορίες να σου πει. Όχι μόνο αυτή που είναι γραμμένη επάνω στα κίτρινα φύλλα του αλλά και για τους ανθρώπους που γνώρισε, που μίσησε, που αγάπησε. Κλείσ'το και ακούμπα το οπισθόφυλλο του στο πρόσωπο του, θα νιώσεις το τέλος του.
  Σκέψου τις νύχτες που ξενύχτισες. Σκέψου τα ανούσια και μη γαμήσια που έκανες, τις γκόμενες που έχασες, τον πρίγκιπα που δεν έχει έρθει ακόμα. Σκέψου. Σκέψου εσένα, εμένα, εκείνον, εκείνη, εμάς, εσάς, αυτούς.Σκέψου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου